Het Skalldyrsuppe

Sjømat inneholder en unik kombinasjon av næringsstoffene som kroppen trenger, og er viktig i et balansert kosthold. Marint omega-3, vitamin D, jod, selen er næringsstoffer som det ikke finnes så mye av i annen mat. I tillegg bidrar sjømat med lett fordøyelige proteiner.  Spiser du sjømat til middag, velger du samtidig vekk andre middager som kan inneholde mer mettet fett og sukker. Her kan sjømat være med å bidra positivt, ikke bare på grunn av de viktige næringsstoffene, men fordi den kan være med å redusere inntaket av matvarer vi burde spise mindre av. 

 

Denne oppskrifter gir: 6 porsjoner
Tilberedelsestid: 20 minutter
Total tid: 50 minutter

 

Ingredienser:

  • 1 ss rapsolje
  • 1 stor hakket løk
  • 4 hakkede hvitløksfedd
  • 2 store gulrøtter
  • 1 grønn paprika
  • 2 ss frisk hakket koriander
  • 2 ss frisk hakket persille
  • 2 ts malt kummen
  • 1 ts pepper
  • 1 ts salt
  • 1/2 ts chilli pulver/Harissa eller tabasco saus
  • 1 ts malt paprika pulver
  • 1 liter vann
  • 1 boks Pasatta tomat saus
  • Ca 600-700 gram frossen skalldyrmix (kan bruke mer hvis ønskelig, eller annen hvit fisk i tillegg)
  • 1 boks tunfisk i olje avrent
  • Smakes til med salt og pepper 

 

Fremgangsmåte:

  1. Bruk en minihakker og hakk gulrot, løk, hviløk og grønn paprika i små biter. Bland olje, og de hakkede grønnsakene i en middels stor kjele sammen med alt krydderet og stek i kjelen i ca. 5 min.
  2. Tilsett så 1 liter vann og 1 boks Pasatta tomat saus og rør rundt.
  3. Tilsett deretter skalldyrmixen, tunfisk boksen (avrent) og rør inn hakket koriander/persille.
  4. Kok i ca 20-30 min og smak deretter til med salt, pepper, chilli, cummin og paprika pulver. 
  5. Øs suppen opp i boller og server med en skive proteinbrød hvis ønskelig.

 

Ernæringsprofil:

  • Proteinrikt
  • Rik på Folat og Jod
  • Glutenfri
  • Helsebringende
  • Høyt fiberinnhold
  • Lavt kcaloriinnhold
  • Lite fett

 

Related Posts

Kald Chiagrøt med Skogsbærblanding
Kald Chiagrøt med Skogsbærblanding
Ingredienser1,5 dl usøtet soyamelk (kan også bruke mandelmelk)2 ts sukrin (sukrin gold eller sukrinmelis)2 ss chiafrø...
Read More
Kremet squash «pasta» med scampi og avokado
Kremet squash «pasta» med scampi og avokado
Dette er en kald kremet squash " pasta " salat med scampi og avokado. Passer fint som forrett, lunsj eller som en let...
Read More
Søtpotetpai med Spinat & Fetaost
Søtpotetpai med Spinat & Fetaost
Søtpoteter er utrolig næringsrike og en av de beste grønnsakene du kan spise. Ikke bare er søtpoteten rik på karoteno...
Read More
Tunfisk Salat fra Middelhavet
Tunfisk Salat fra Middelhavet
Kapers, rødløk og friske urter gir tunfisk og kikerter en lett og frisk smak. I denne oppskriften serveres tunfisk sa...
Read More

Kommenter