Greske yoghurtbiter med jordbær og sjokolade

Bær Is Jordbær Sjokolade Yoghurt

Ferdig laget på 10 minutter.

Nedfrysing tar ca 3 timer.

I denne forfriskende oppskriften brukes gresk yoghurt med friske jordbær og sjokoladebiter oppå. Alt fryses slik at du lett kan brekke den av i små biter. Disse fargerike bitene er knasende gode og kan brukes som snacks eller som sunn dessert, og er perfekt for barn som for voksne. Gresk yoghurt har en fyldig konsistens, er rik på proteiner og inneholder lite fett. Kombinert med jordbær som er en antioksidant bombe av dimensjoner, er dette godsaker fulle av næringsstoffer som kroppen trenger. I tillegg er jordbær proppfulle av C-vitaminer og noe A-vitaminer, samt viktige stoffer som folat, fosfor, jern, kalium og kalsium.

Dette trenger du

  • 7,5 dl gresk yoghurt naturell
  • 100 g fibersirup
  • Noen dråper vanilje essens etter smak.
  • 4 dl jordbær skåret i skiver
  • 1 stor plate hakket 70 % mørk sjokolade

Fremgangsmåte:

  1. Dekk en stekeplate eller papp med bakepapir. Størrelse ca. 25 cm x 38 cm.
  2. Rør yoghurt, fibersirup og vaniljeessens sammen i en bolle.
  3. Smør massen utover bakepapiret i et rektangel. Legg skivede jordbær på toppen og dryss over hakket sjokolade.
  4. Frys til den er fast i minst 3 timer.
  5. Skjær eller brekk den i ønsket størrelse, f.eks 32 biter.

Tips : Du kan lage dette på forhånd. Frys det ned med mellomlagspapir mellom bitene i tett pose eller boks i opptil 1 måned. La de stå i romtemperatur i 15 minutter før servering. 

Ernæringsprofil:

  • Uten egg
  • Uten nøtter
  • Passende for diabetikere
  • Glutenfri
  • Godt for hjertet
  • Lite karbohydrater
  • Lite fett

Ernæringsinformasjon :
100 g av retten inneholder :  114 kalorier ; 7,8 g karbohydrater ; 6 g protein

 


Eldre poster Nye poster